De eed van de vijf lords


79619-blake-en-mortimer-21-de-eed-van-de-vijf-lords
De eed van de vijf lords is het nieuwste Blake & Mortimer album, van het team Senté/Juillard. Het is een klassieke Whodunnit, een detectief-verhaal dus. Geen sci-fi, geen fantasy, geen exotische locaties, gewoon Oxford in de winter.

Het verhaal kon mij niet echt pakken. Vrij snel wordt duidelijk welke kant het op gaat, suspense ontbreekt. Wij krijgen meer over het verleden van Blake te weten (die dit keer een wat grotere rol mag spelen), maar hij schijnt vooral vrij van emotie te zijn, want wij zien weinig reactie op de dood van al zijn oude vrienden.

Kortom, voor de verzamelaars een must-have, maar zeker geen hoogtepunt van de reeks. Verfrissend is misschien dat Olrik dit keer niet aanwezig is. Nu wachten op het volgende deel!