Railmusea in Nederland | Eisenbahnmuseen in den Niederlanden | Rail museums in the Netherlands


[lang_nl]Nederland heeft een aantal railmusea en museumsspoorlijnen. Een overzicht hiervan is op railmusea.nl te vinden. Een aanrader zijn de open dagen van de Stoom Stichting Nederland, met ritten tussen Rotterdam en Gouda. Het Spoorwegmuseum in Utrecht is helaas sterk op kinderen gericht, en er zijn eigenlijk vrij weinig treinen te zien.[/lang_nl]

[lang_de]Die Niederlande haben eine Reihe von Eisenbahnmuseen und Museumslinien. Eine Übersicht gibt es auf railmusea.nl. Empfehlenswert ist der Tag der offenen Tür der Stoom Stichting Nederland, mit Fahrten zwischen Rotterdam und Gouda. Das Spoorwegmuseum in Utrecht ist leider sehr auf Kinder gerichtet, eigentlich sind sehr wenig Züge zu sehen.[/lang_de]

[lang_en]The Netherlands have several rail museums and museum lines. An overview is available at railmusea.nl. Well worth a visit is the open day of the Stoom Stichting Nederland, with rides between Rotterdam and Gouda.
The Spoorwegmuseum in Utrecht is unfortunately very much aimed at children, and actually doesn’t have many trains to look at.

[/lang_en]

01.1075