Mechs


[lang_nl]In 2006 ben ik ermee begonnen mijn mechs opnieuw te schilderen. Ik gebruik hiervoor verf van Games Workshop (omdat deze makkelijk verkrijgbaar is, Vallejo is zeker ook een aanrader). De bases zijn van luchtdrogende klei gemaakt. Mijn mechs zijn vrijwel allemaal in een van drie kleurstellingen geschilderd:

  • Generic Camo: Is geschikt voor veel verschillende facties, zoals de SLDF, Eridani Light Horse, Davion Crucis Lancers, en Steiner Lyran Guards. Strepen van Dheneb Stone op een basis van Catachan Green.
  • Arkab Legion: De drie Arkab Legions zijn onderdeel van het Draconis Combine, maar vrij onafhankelijk, en bijv. niet verplicht het logo van House Kurita op hun mechs te hebben. Ik gebruik als basiskleur Tausept Ochre, met strepen van Orkhide Shade en Calthan Brown.
  • Clan Wolf: Alpha Galaxy ten tijden van de Clan-invasie. Dit is een lastige kleurstelling. Het donkere Orkhide Shade heeft flinke highlights met Snot Green nodig. De overige kleuren zijn Tausept Ochre en Shining Gold.

[/lang_nl]

[lang_de]2006 habe ich damit angefangen, meine Mechs neu zu bemalen. Hierfür benütze ich Farben von Games Workshop (weil diese leicht erhältlich sind, Vallejo ist sicher auch empfehlenswert). Die Bases mache ich aus lufttrocknendem Ton (Faber Efaplast Classic). Praktisch alle meine Mechs sind in einem von drei Farbschemen bemalt:

  • Generic Camo: Geeignet für viele verschiedene Faktionen, z.B. SLDF, Eridani Light Horse, Davion Crucis Lancers und Steiner Lyran Guards. Streifen von Dheneb Stone auf Catachan Green.
  • Arkab Legion: Die drei Arkab Legions sind Teil des Draconis Combine, aber relativ unabhängig, und sind z.B. nicht verpflichtet, das Logo von Haus Kurita auf ihren Mechs zu tragen. Ich benütze als Grundfarbe Tausept Ochre, mit Streifen in Orkhide Shade und Calthan Brown.
  • Clan Wolf: Alpha Galaxy während der Invasion. Dies ist ein problematisches Farbschema. Das dunkle Orkhide Shade braucht kräftige Highlights mit Snot Green. Die übrigen Farben sind Tausept Ochre und Shining Gold.

[/lang_de]

[lang_en]In 2006 I started repainting my mechs. I use Games Workshop paints (because they are readily available, Vallejo is good, too). The bases are made from air-drying modeling clay. Almost all of my mechs are painted in one of three paint schemes:

  • Generic Camo: Suitable for many different factions, such as SLDF, Eridani Light Horse, Davion Crucis Lancers, Steiner Lyran Guards. Stripes of Dheneb Stone over Catachan Green.
  • Arkab Legion: The three Arkab Legions are part of the Draconis Combine, but quite indepedent. They are e.g. not required to paint the logo of House Kurita on their mechs. I use Tausept Ochre as base color, with stripes of Orkhide Shade and Calthan Brown.
  • Clan Wolf: Alpha Galaxy during the invasion. This is a difficult paint scheme. The dark Orkhide Shade needs strong highlights with Snot Green. The other colors are Tausept Ochre and Shining Gold.

[/lang_en]

Generic Camo Arkab Legion Clan Wolf