Gaming Projecten


xwing

Ik was eerst afwachtend toen X-Wing uitkwam, met name vanwege de prijs, maar inmiddels ben ik helemaal over. X-Wing is echt een geweldig spel, met mooie miniaturen, goede regels en interessante squad building mogelijkheden. Gecombineerd met het grote aantal spelers en een actieve toernooiscene is dit op dit moment mijn nummer één spel.

Infinity heeft al langer mijn interesse, maar ik ben er pas in 2017 mee begonnen, toen het hier in Rotterdam opeens weer populair werd en ik voor een nette prijs het PanOceania deel van Operation: Icestorm kon overnemen. Ik speel dus PanOceania, later komt er mogelijk USAriadna bij. Daarnaast ben ik bezig met terrrein voor een of twee tafels, hoofdzakelijk met 3D printing.

FFG’s nieuwe Star Wars miniaturenspel heeft bij aankondiging meteen mijn aandacht getrokken – ik ben erdoor zelfs miniaturen en 3D geprint terrein gaan verkopen. Ik heb alles wat tot nu toe verschenen is en werk aan terrein voor vier tafels: Mos Eisley, Scarif, Endor, en stedelijk terrein.

 

swm01_logo-blackIk speel Empire. Helaas zijn er voor Armada veel minder spelers dan voor X-Wing en is dit spel in Rotterdam nooit van de grond gekomen, met weinig tegenstanders tot gevolg.

Mijn huidig historisch project is de Koude Oorlog, ong. 1986. Ik ben bezig met Amerikanen en Duitsers. Als regels gebruik ik Force on Force met de Cold War Gone Hot uitbreiding, en een aangepaste versie van Rapid Fire!.

btech

Ik speel Battletech sinds 1997. In de loop der jaren heb ik daarbij een verzameling van bijna 100 mechs opgebouwd, die ik de laatste jaren opnieuw ben gaan schilderen. Mijn voorkeur gaat uit naar de 3025/3039 periode. Mijn doel is dus ook op de lange termijn alle 3025 mechs te hebben en te schilderen. De laatste tijd heb ik het weinig gespeeld, ik hoopte dat Alpha Strike mijn interesse voor Battletech nieuw leven zou kunnen inblazen, maar dat was tot nu toe niet het geval.

Kleine projecten

Daarnaast heb ik een aantal kleinere projecten, die vaak niet verder gaan dan een investering van €25 voor een basiseenheid. Dit zijn op dit moment:

  • Dead Man’s Hand (of een ander Old West regelset) in 28mm, ik heb een eenheid US Cavalry.
  • 15mm Sci-Fi: Ik heb een peloton Khurasan infanterie, die ik ooit een keer voor Tomorrow’s War wilde gebruiken. Na een korte hype is het hieromtrent stil geworden. Ik heb nu Stargrunt II als interessante regelset ontdekt.

In de toekomst?

Ik heb meer dan genoeg te doen, maar de volgende dingen zou ik nog interessant vinden:

  • Jagged Alliance in 28mm, met de Black Ops regels of een aangepaste versie van Infinity. Ik heb al een begin gemaakt met terrein.
  • Full Thrust, gezien The Expanse weer mijn interesse in ruimtegevechten aangewakkerd heeft.
  • Koude oorlog ter zee in 1/3000, met Shipwreck of Missiles at Sea?
  • Vietnam in 6mm.
  • Iets met vliegtuigen? Tweede wereldoorlog of koude oorlog, maar dan een spel dat op grotere acties mikt, dus geen dogfighting spel. Misschien het nieuwe Blood Red Skies van Warlord Games?

Uiteindelijk heb ik liever een klein aantal spellen met mooi terrein die ik regelmatig speel dan een heleboel die alleen maar in de kast liggen te verstoffen.