X-Wing opslag & vervoer | X-Wing Lagerung & Transport | X-Wing storage & transport


[lang_nl]Update 2016: Ik gebruik deze en soortgelijke dozen nog steeds voor dials etc., maar voor het vervoer van de schepen heb ik inmiddels een aantal foam trays van Feldherr gekocht.

Een uitdaging met X-Wing is het opslaan en vervoeren van alle benodigde spullen. Niet alleen de schepen moet veilig opgeborgen worden, er zijn ook een heleboel tokens, templates, dials etc. die vervoerd moeten worden. Mijn oplossing zijn twee sorteerdozen van de Praxis, eentje van 38cm en eentje van 48cm.[/lang_nl]

[lang_en]Update 2016: I still use these and similar cases for the dials and all other small stuff, but I have since acquired a couple of Feldherr foam trays for transporting the ships.

One challenge with X-Wing is the storage and transport of all the required stuff. Not only do you need safe storage for the ships, there is a whole load of tokens, templated, dials and so on that needs to be carried around. My solution are two storage cases from a local hardware store, with a width of 38cm and 48cm.[/lang_en]

IMG_0228[1]IMG_0229[1]
[lang_nl]In de kleine koffer zitten (van links naar rechts en boven naar beneden)

 • Dobbelstenen
 • 2x bases en staafjes
 • Asteroides
 • Tokens voor missies
 • Getalletjes
 • FFG target lock tokens
 • Imperial maneuver dials
 • Imperial base inserts
 • Rebel maneuver dials
 • Rebel base inserts
 • Bommen en mijnen
 • Stress tokens
 • Focus tokens
 • Evade tokens
 • Shield tokens
 • Ion tokens
 • Target lock tokens
 • Damage kaarten

[/lang_nl]

[lang_en]The small case contains, from left to right and top to bottom

 • Dice
 • Bases & pegs (2x)
 • Asteroids
 • Mission-related tokens
 • Numbers
 • FFG target lock tokens
 • Imperial maneuver dials
 • Imperial base inserts
 • Rebel maneuver dials
 • Rebel base inserts
 • Bomb and mine tokens
 • Stress tokens
 • Focus tokens
 • Evade tokens
 • Shield tokens
 • Ion tokens
 • Target lock tokens
 • Damage deck

[/lang_en]

 

IMG_0230[1]

[lang_nl]In de grote koffer is ruimte voor de schepen, ik heb hiervoor schuimrubber op maat gesneden. Voor de Falcon en Slave 1 moest ik een tussenwand verwijderen. De bases & inserts voor de grote schepen zitten hieronder. In deze koffer is ook ruimte zat voor de upgrade kaarten, piloot kaarten, maneuver templates & de range ruler.

Daarnaast heb ik een kleiner doosje voor de meest gebruikte tokens (focus, evade, stress, shield, ion, target lock) die makkelijker op tafel kan blijven staan. Om naar toernooien niet altijd alles mee te hoeven nemen heb ik hiervoor inmiddels een aparte doos. Voor de kaarten heb ik een four-pocket binder van UltraPro.[/lang_nl]

[lang_en]The larger case holds the ships, safely tucked into foam rubber that I cut to size. I had to remove one dividing wall for the Falcon and Slave 1. The bases & inserts for the large ships are stored underneath. This case also has plenty of space for upgrade cards, pilot cards, maneuver templates, and the range ruler.

I also have smaller case for the most commonly used tokens (focus, evade, stress, shield, ion, target lock) that could be left on the table without taking up much space. For tournaments, all required stuff is carried in a separate box so I don’t need to bring all my ships. I use a four-pocket binder by UltraPro for the pilot and upgrade cards.[/lang_en]

transportbakje